De website voor hotelreserveringen in Leopold Hotel Oudenaarde is ontworpen om volledig toegankelijk te zijn voor iedereen. De site is ontworpen in overeenstemming met de W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines en voldoet aan de meeste prioriteiten 1,2 en 3 checkpoints.

Navigatiesnelkoppelingen

Op de site kan worden gesurft met behulp van een tabblad om de verschillende pagina’s te raadplegen.

Gestructureerde, semantische markup

HTML heading tags worden gebruikt om de documentstructuur weer te geven. Navigatie menu's zijn gemarkeerd als HTML-kaarten, zodat de titel kan worden gelezen en de artikels kunnen gepresenteerd worden.

Afbeeldingen

Alle afbeeldingen bevatten ALT eigenschappen. Decoratieve afbeeldingen bevatten geen ALT eigenschappen.

Javascript

Gebruikers waarvan de browser geen Javascript ondersteunt, kunnen online boekingen doen door te klikken op de link "boeken" in het hoofdmenu, in plaats van via het boekingsformulier op de linkerkant van de pagina.

Naleving van normen

De site is ontworpen om te voldoen aan Niveau AAA naleving zoals gespecificeerd door de Web Content Accessibility Guidelines en goedgekeurd door de Koninklijk Nationaal Instituut voor Blinden (RNIB). Alle pagina's zijn gevalideerd als XHTML 1.0 Strict en het gebruik gestructureerde semantische markup.

Toegankelijkheid van referenties

Toegankelijkheid van software en diensten

  • HTML Validator, Een gratis dienst voor de controle op webpagina’s om te voldoen aan de HTML-standaarden.
  • Web Page Backward Compatibility Viewer, Een tool voor het bekijken van uw webpagina's zonder de verscheidenheid aan moderne browser functies.
  • JAWS, Een schermlezer voor Windows. Een in tijd beperkte demo is beschikbaar.
  • Lynx, Een vrije tekst-only web browser.