Voor een gezinsuitstap bent u in het Leopold Hotel Oudenaarde aan het juiste adres. Wij bieden u familiekamers met tussendeur op aanvraag. Het hotel is de ideale uitvalsbasis om de mooie stad Oudenaarde te ontdekken.

Een greep uit wat er te beleven valt:

  • Kluisbos: sport- en recreatieoord (leuk om te gaan zwemmen)
  • Op Stap met MOUse - kinderparcours in het MOU museum: driehonderd jaar geleden sloop een kleine jongen het stadhuis binnen om al dat mooi volk te bekijken. Helaas werd hij door kasteelheer Jan van Pamel omgetoverd in een muis en dwaalt hij eeuwig rond in de 14de-eeuwse zalen. MOUse kent daardoor de geschiedenis van de stad tot in de details. Hij weet vooral de lekkerste stukjes te vinden voor kinderen. Hij heeft zijn kennis in een werkboekje verwerkt en stippelde ook een mysterieuze MOUse kofferzoektocht uit.
  • Moerasparcours Pantanal aan de Donkvijver: het moerasparcours Pantanal is uniek in België. De naam voor deze avontuurlijke tocht werd ontleend aan het uitgestrekte draslandgebied in Brazilië. Op je pad doorheen het moeras dien je allerlei verrassende uitdagingen, zoals wiebelende bruggetjes, paaltjes, netten,… te overwinnen. Hopelijk kom je er met propere kledij en droge voeten doorheen.
  • Bigfoot blote voetenpad aan de Donkvijver: met je blote voeten op verschillende ondergronden lopen. Voor onze verre voorvaders was het dagelijkse kost, maar vandaag is het een sensatie die je zelden nog meemaakt. Op het Bigfoot-pad liggen kiezels, zand, boomschors, water en modder op je blote tenen en hun 30.000 zenuwuiteinden te wachten. Ideale prikkels om hart en bloedsomloop te stimuleren. 
  • Tentoonstelling Adriaen Brouwer MOU 2018: in samenwerking met het Koninlijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen organiseert het MOU (Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen) een tentoonstelling over het oeuvre van Adriaen Brouwer. De tentoonstelling staat op de Shortlist van het Hefboomproject Vlaamse Meesters Toerisme Vlaanderen. Hier kan u meer info vinden over de tentoonstelling.