Brouwerij Liefmans

De oude brouwerij Liefmans in Oudenaarde is grotendeels hersteld in zijn oorspronkelijke glorie. Rondom deze historische brouwerij vindt u de microflora die Liefmans bieren zo uniek maakt. Breng een bezoek en maak een rondleiding door de brouwerij zelf, ontdek de geschiedenis van het donkere Belgische bier, volg les omtrent het bier schenken en geniet van de proeverijen. Tickets voor deze speciale ervaring zijn alleen beschikbaar via de officiële website van Brouwerij Liefmans.

Brouwerij Roman

Al meer dan 4 eeuwen lang herbergt Mater de brouwersfamilie Roman, die steeds de brouwerstraditie van vader op zoon heeft overgedragen. Officieel begon de geschiedenis van de brouwerij in het jaar 1545. Het bedrijf start het brouwen als nevenactiviteit in een klein dorp dat een rustpunt vormde op de grote verbindingsweg tussen Duitsland en Frankrijk. Door de jaren heen groeit het bedrijf uit en wordt het brouwen de hoofdactiviteit. De heer Louis Ch. J. Roman is de huidige directeur en is de twaalfde opvolger in rechte lijn van de Roman familie.

Bij een bezoek aan de Brouwerij Roman ontvangt u informatie omtrent de geschiedenis van de familie Roman, een rondleiding, staaltjes en een geschenk. Rondleidingen kunnen enkel rechtstreeks geboekt worden bij het bedrijf en een minimum aantal bezoekers is hierbij vereist.

Brouwerij Smisje

Oudenaarde is altijd al een echte bierstad geweest met een rijke brouwtraditie en vele regionale brouwerijen. Eén van de beste microbrouwers in België is Brouwerij Smisje, op slechts 8 km / 15 minuten rijden van ons hotel. Bezoek het Smisjes Biercafé elke zondag tussen 14u00 en 19u00 en dit van mei tot oktober. Rondleidingen in de brouwerij zijn mogelijk mits reservatie vooraf.