De Ronde van Vlaanderen is ondertussen al meer dan 100 jaar een vast begrip in onze contreien. De Ronde is dé belangrijkste wielerwedstrijd van Vlaanderen en is ook gekend onder de naam 'Vlaanderens Mooiste'. De Ronde van Vlaanderen behoort tot de 5 monumenten van het wielrennen: Milaan-San Remo, Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Lombardije en Parijs-Roubaix.

Waarom De Ronde zo'n prachtige wedstrijd is? Omwille van het parcours - het grootste deel van de wedstrijd speelt zich af in de heuvelachtige Vlaamse Ardennen met talloze bergen die moeten beklommen worden.

Centrum Ronde van Vlaanderen

Als fietsliefhebber, is een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen een absolute must. Hier kan je de magie van Vlaanderens Mooiste herbeleven en zelf actief aan de slag gaan. Je vindt hier allerlei fietsroutes, unieke audio, gezinsroutes, omkleedruimtes, douches, Rondeshop,... Op krachten komen kan in het Peloton Café, de plek om met andere wielergezine even bij te praten. Meer informatie vind je op de website.

Beleef Je Eigen Ronde

Fiets de ronde uit in uw eigen tempo. De bewegwijzerde fietsroutes werden vernieuwd in 2013. Volg de drie Ronde-routes of maak uw keuze uit meer dan 30 routes variërend van 20 tot meer dan 100 km.

Plan uw tocht via de Beleef Je Eigen Ronde website.

U kan de fietskaarten aankopen op de volgende locaties:

Dienst Toerisme

Stadhuis, 9700 Oudenaarde

+32 (0)55 31 72 51 of [email protected]

www.oudenaarde.be/toerisme

Centrum Ronde van Vlaanderen

Markt 43, 9700 Oudenaarde

+32 (0)55 33 99 33 of [email protected]

www.crvv.be

Hotel Met Fietsenstalling

Het Leopold Hotel Oudenaarde beschikt over een veilige opslagruimte voor uw fiets, alsook over de nodige faciliteiten om uw fiets te wassen en te onderhouden. Het hotel is gunstig gelegen ten opzichte van alle fietsroutes. De Koppenberg bevindt zich op slechts 5 km afstand!

Zelf niet met de fiets gekomen? Geen probleem, wij verhuren ook fietsen in het hotel in samenwerking met Het Verzet in Deinze. Deze fietsen zullen klaarstaan voor u tijdens uw verblijf wanneer u deze op voorhand aanvraagt.

Tarieven:

  • Fiets: €17 per dag
  • Elektrische fiets: €30 per dag
  • Mountainbike: €24 per dag

Er zijn ook verschillende fietswinkels in Oudenaarde die fietsen verhuren en op maat zetten van de gast, maar deze kan u enkel in de winkel zelf gaan ophalen.