Oudenaarde in een notendop, het ideale overzicht voor gasten die toch een beetje nieuwsgierig zijn naar de stad in het hart van de Vlaamse Ardennen:

Oudenaardenaren of Oudenaardisten?

Beide begrippen worden gebruikt om de inwoners van Oudenaarde te beschrijven. Ondertussen telt de stad ongeveer 31 000 inwoners, die verdeeld zijn over de 13 deelgemeentes. De stad wordt geleid door Open VLD-burgemeester Marnic De Meulemeester, die al sinds 2000 aan het roer staat. De stad is gelegen in Oost-Vlaanderen, op een halfuurtje rijden van Gent en een uurtje rijden van Brussel, Antwerpen en de kust.

De geschiedenis van de stad keert vele eeuwen terug: Margaretha van Parma, de Slag bij Oudenaarde in 1708, keizer Karel V, de wandtapijtenindustrie en Hanske De Krijger. Het zijn maar enkele onderdelen van de rijke geschiedenis. Wist je dat de stad ook 6 zustersteden heeft? Arras in Frankrijk, Bergen Op Zoom in Nederland, Buzau in Roemenië, Castel Madama in Italië, Coburg in Duitsland en Hastings in het Verenigd Koninkrijk, met alle steden worden de banden goed onderhouden.

Alle dagen zon in Oudenaarde!

De stad kent een typisch Belgisch klimaat: er wordt gesproken van een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, milde zomers en neerslag gedurende het hele jaar. Dit klimaat heeft Oudenaarde te danken aan de invloed van de Noordzee, die op een uurtje van hier verwijderd is. Mogelijkheden genoeg: zowel indoor als outdoor is er vanalles in de stad te beleven. Weer of geen weer, maak zelf de zon in Oudenaarde!

Winkelhieren in de stad

Word fan van de lokale winkels! De ideale plaats om te shoppen is het centrum van Oudenaarde: Hoogstraat, Neerstraat, Broodstraat en Droesbeke. Van fancy schoenen- en klerenwinkels tot authentieke bakkers en slagers, van winkels met leuke gadgets tot hippe kappers. Ga zeker ook eens een kijkje nemen in de recent geopende pop-upwinkels. Grotere ketens zijn dan weer eerder te vinden buiten het centrum langs de N60.

Begint het al te kriebelen om deze stad zelf te komen ontdekken? Vraag gerust naar meer informatie en interessante hotspots aan het personeel in het hotel, we helpen je met plezier verder.

Vier Valentijn in Oudenaarde!

Psssst, mocht je het nog niet doorhebben, Valentijn is in zicht! Heb je nog geen plannen en kan je zeker wat inspiratie gebruiken? Lees onze blog met 4 tips om Valentijn te vieren in Oudenaarde en kies uit ons romantisch arrangement of overnachting inclusief diner. Ga voor een romantische wandeling in de prachtige omgeving of ga uit met jullie tweetjes. Romantiek gegarandeerd!

comments powered by Disqus