De Vlaamse Ardennen staan voor eindeloos wandel- en fietsplezier. Ontdek Vlaanderens mooiste landschap, een buitengewoon landelijke regio met zijn typisch glooiende karakter. Zowel voor recreatieve wandelaars, zondagse familiewandelaars, als voor doorgewinterde stappers! Het wordt dan ook wel eens een echt wandelwalhalla genoemd. Wandelen vanuit Oudenaarde brengt je op de meest buitengewoon mooie wandelroutes langs talloze schilderachtige plekjes. Wij hebben voor jou onze top 5 wandelroutes uitgekozen.


Omer Wattez wandelroute

Een prachtig uitgestippelde tocht van 12 km, langs de mooiste hoekjes van de Vlaamse Ardennen. Is deze route wat te lang? Dan kan je eveneens kiezen om het parcours in te korten tot 11, 9 of 7 kilometer. Welk parcours je ook volgt, het blijft een stevige wandeling op verharde en onverharde wegen met telkens schitterende panorama’s.

Met deze wandeling ontdek je Schorisse. ‘Schuuse’ in de volksmond is het geboortedorp van Omer Wattez, de bedenker van de naam ‘Vlaamse Ardennen’. Vertrek- en eindpunt bij de Sint-Petrus kerk Schorisse.

Download hier de GPX voor de ‘Omer Wattez’ wandelroute.

Pedaal wandelroute doorheen Kwaremont

Het dorp Kwaremont heeft zijn naam te danken aan de hellingen Kwaremont en de Oude Kwaremont, waarbij die tweede helling dan ook dwars door het dorp loopt. Ook het Belgische blonde biertje, Kwaremont, werd vernoemd naar deze gekende heuvels uit de Vlaamse Ardennen.

Deze route heeft een afstand van 11,8 km met heel wat hoogtemeters en kasseien. Je verkent enkele iconische plaatsen van De Ronde van Vlaanderen met heel wat cafeetjes onderweg zodat je kan pauzeren en het lekkere blonde bier kan proberen! Start in d’Oude Hoeve Kluisbergen.

Download hier de GPX voor de ‘Pedaal’ wandelroute.

Langs de hellingen van de Ronde wandelroute

Deze 15,5 km lange wandeling is er eentje die je niet mag onderschatten! Het is één van de 5 meest uitdagende routes van de Vlaamse Ardennen dankzij zijn vele steile paden. Ideaal voor een wandelaar die een uitdaging wil aangaan!

Wandel langs enkele legendarische hellingen uit De Ronde van Vlaanderen. Zo staat De Kortekeer, Rotelenberg en Koppenberg op je route. De hellingen worden gecompenseerd met het Koppenbergbos en het Spijkerbos waar je helemaal tot rust kunt komen. Start en aankomst op het Nukerkeplein in Maarkedal.

Download hier de GPX voor de ‘Langs de Hellingen van de Ronde’ wandelroute.

Gourmand wandelroute

Deze wandelroute die langs de rivier Zwalm loopt, gaat over supersmalle paadjes, door velden en dorpjes. Een heerlijke 10,6 km wandeling langs de Zwalmbeek, de Terbiestmolen en met verschillende gezellige stops om op krachten te komen met wat lekkers.

Met als startplaats De Zwalmmolen kan je je wandeling beginnen of eindigen met een rijk gevulde maag. Dit is namelijk ook een gezellig restaurant waar je kan genieten van heerlijke garnaalkroketten of een verfrissend drankje op het mooie terras.

Download hier de GPX voor de ‘Gourmand’ wandelroute.

Ename bos wandelroute

Bos ’t Ename in Oudenaarde werd in 2002 bekroond met de Vlaamse Monumentenprijs. Start de wandeling op het Enameplein in Ename of bij het vertrekpunt Volkegem in Oudenaarde. Laat je betoveren door dit prachtig historisch bos, de charmante dorpskern van Ename en de verbluffende vergezichten op Oudenaarde en de Scheldevallei.

De afstand van de route kan je zelf bepalen. Zo is er een wandelroute van 4,5 km, 6,8 km en 15,4 km.

Download hier de GPX voor de ‘Ename bos’ wandelroute.Schrijf je onderaan in op onze nieuwsbrief, om meer tips en aanbiedingen te ontvangen van Leopold Hotel Oudenaarde!

comments powered by Disqus