De zomer loopt op zijn einde. De dagen worden korter, de bomen verliezen hun bladeren, de temperaturen dalen. Maar dit hoeft niet negatief te zijn. Verwelkom de herfst en zijn gezellige avonden voor het haardvuur. Een avond is niet geslaagd zonder wat lekkers om de buikjes te vullen. Gelukkig moeten we er niet ver voor lopen, Oudenaarde heeft namelijk tal van prachtige streekproducten te bieden. Hierbij stellen wij enkele toppers voor om onze avonden herfstproof te maken.

Adriaen Brouwertaart

Niets beter dan een stukje taart bij de koffie. Al een jaar na de eerste fameuse Adriaen Brouwer bierfeesten ontstond de Adriaen Brouwertaart. Een frisse frangipannetaart met stukjes ananas maakt de koffie net dat tikkeltje beter.

Lekkies

Geen grote fan van taart bij de koffie? Geen probleem! De kleine Lekkies uit Kerselare bieden een zoet alternatief. Het lichtbruine suikersnoepje komt oorspronkelijk uit Gent, maar wordt al jaren geproduceerd in Oudenaarde.

Enamekaas

Meer naar de avond toe, hebben de meesten zin in een aperitiefje. Het Enamebier is gekend over heel België, maar kennen jullie ook de Enamekaas? De Enamekaas is een adbijkaas die zeker 4 weken gerijpt heeft. Door zijn volle en gulle karakter past deze perfect bij een goeie aperitief.

Graanjenever

Als digestief nemen we er graag een graanjenever bij. En die is nergens beter dan bij Braeckman. Daar maken ze al sinds 1918 de beste graanjenever van de streek. Aan goed eten en drinken dus geen te kort hier in Oudenaarde. Smakelijk!

comments powered by Disqus