Benieuwd of Oudenaarde een kindvriendelijke stad is? Wees daar maar zeker van, we sommen hieronder de 8 leukste dingen op om met de hele familie te doen. Wedden dat de kids zich niet vervelen?

8 kidsproof uitstapjes in Oudenaarde

Ontdek de streek met de tandem of step

Zin om op sportieve manier de Vlaamse Ardennen te ontdekken, maar schrik dat die kleine beentjes van je kapoen het niet zullen uithouden? Huur een tandem, een fiets met een karretje voor de kinderen eraan of een elektrische step. Zo wordt die lange saaie fietstocht voor de jongsten toch een heel avontuur!

Word een mini-Flandrien

Het Centrum van de Ronde Van Vlaanderen: zowel voor jong als oud een hele belevenis. Terwijl mama en papa de infoborden lezen en filmpjes bekijken, kunnen de kinderen een megapuzzel van de wielerstreek maken. Papa uitdagen voor een minikoerswedstrijd op de vaste fiets daar? Ga ervoor!

Beleef avontuur op en naast het water

De Donkvijver is een stukje prachtige natuur net buiten het centrum van de stad. Een toertje wandelen, waterskiën, blotevoetenpad, moerasparcours, kajakken, met z’n allen op de pedalo? Het is maar een kleine greep uit het uitgebreide aanbod van The Outsider Vlaamse Ardennen.

Leef je uit tijdens de Ronde voor Families

Sinds 2 jaar wordt de Ronde Van Vlaanderen voor Families georganiseerd. Een korte familietocht, met animatie onderweg, leidt je door de streek. Eindigen doe je, net als de profrenners, over de officiële RVV-aankomstlijn! Achteraf kan je nog genieten van de vele activiteiten en optredens op de markt.

Bezoek het circus of de kermis

Enkele keren per jaar komt het circus of de kermis naar Oudenaarde. Dans met de clowns, ga eendjes vissen, aanschouw het paardenspektakel…

Amuseer je te pletter in de binnenspeeltuin, de bowling of het zwembad

Even geen zonnetje om van de buitenlucht te genieten? Indoor activiteiten in overvloed: de binnenspeeltuin ’t Stadsboerderijtje , de bowling Bowling Stones en het zwembad Sportoase liggen allemaal op wandelafstand van het Leopold Hotel.

Haal je beste speurneus boven tijdens de kinderzoektochten

Geregeld worden er zoektochten georganiseerd. Tijdens de Maand van de Sportclub was er een jeugdzoektocht rond de Donk waar je met QR-codes leuke weetjes en tips kon ontdekken. Tussen mei en september wordt er ook telkens een familiezoektocht door KWB Oudenaarde gemaakt. De ideale manier om op speelse manier de stad te ontdekken!

Doe eens gek op de Kadeefeesten

Tijdens het laatste weekend van juni zijn er de jaarlijkse Bierfeesten. Op zaterdag zijn de kinderen baas en mogen ze zich uitleven tijdens de Kadeefeesten: optredens, een kinderrommelmarkt, schminkstanden en nog veel meer toffe animatie!

comments powered by Disqus