Ontdek Vlaanderens mooiste landschap, een buitengewoon landelijke regio met zijn typisch glooiende karakter. De Vlaamse Ardennen staan voor eindeloos wandel- en fietsplezier. Of je nu houdt van een rustig tochtje langs beekjes en door dorpjes of je eerder een sportieve uitdaging zoekt, het is hét fietsparadijs in ons land. Wij hebben speciaal voor jou onze top fietsroutes uitgekozen.


Ronde van Vlaanderen fietsroute

Beleef je eigen Ronde in het decor van Vlaanderens mooiste gebied, een route voor de sportievelingen! Volgens de allergrootsten is de Ronde van Vlaanderen werelds mooiste klassieker allertijden. Volg een kortere versie die wel alle hellingen van de Ronde van Vlaanderen bevat tijdens deze 140km.

Bekijk de route of bekijk de Ronde van Vlaanderen verkort met een 75km lange route.

Watermolen fietsroute

Ontdek tijdens deze 40km route de mooiste plekjes van de heuvelachtige gemeente Zwalm. Fiets langs 6 watermolens, door landelijke dorpjes en voorbij historische hoeves en geniet onderweg van de streekbieren en plaatselijke specialiteiten!

Bekijk de route.

Het ware Flandriengevoel route

Dit is een 42km tocht waarbij de echte flandrien in jezelf naar boven komt! Je fietst door een streek die doordrongen is van wielerheroïek, waar het rennerszweet bij manier van spreken aan asfalt en kasseien kleeft. Na een zachte aanloop trotseer je de hellingen van de Vlaamse Ardennen. Eenmaal je die overwonnen hebt, word je beloond met prachtige panorama's.

Bekijk de route.

In het wiel van Adriaen Brouwer fietsroute

Fietsroute van 29km vanuit Oudenaarde, de stad van Adriaen Brouwer. Deze fietstocht brengt je vanuit Oudenaarde naar de pittoreske dorpskern van Ename en via de eeuwenoude Brouwerij Roman terug naar start.

Bekijk de route.

De Gavers fietsroute

Tijdens deze 13.1km route houdt de machtige Dender je 5,5 kilometer lang gezelschap. Rij langs de Dender en Idegem Sas richting het Stiltegebied Dender-Mark en proef tussendoor van een Geraardsbergse mattentaart.

Bekijk de route.

Kouter fietsroute

Fiets langs de kouters (landbouwakkers) in en om Wortegem-Petegem. Je ontdekt tijdens deze 48km route een minder bekend maar daarom niet minder mooi stukje Vlaamse Ardennen. Blikvangers: het kasteelpark aan Domein De Ghellinck, het fraaie dorpsplein van Elsegem en de abdij van Beaulieu.

Bekijk de route.

Oudenaarde bruinroute

Een fietsroute in dé bierstad van de Vlaamse Ardennen. Met Vlaamse kasseien, pittige hellingen en prachtige vergezichten. Stop langs één van de 11 charmante cafés of 4 brouwerijen.

Bekijk de route.

Scheldevallei fietsroute

32km door de Scheldevallei, van Gavere tot Oudenaarde in de groene vallei naar het bronnendorp Dikkelvenne. Fiets langs de Kaaihoeve en de middeleeuwse site van Ename naar Oudenaarde. Ontdek talrijke oude Schelde-armen groeiden uit tot waardevolle natuurgebieden.

Bekijk de route.Schrijf je onderaan in op onze nieuwsbrief, om meer tips en aanbiedingen te ontvangen van Leopold Hotel Oudenaarde!

comments powered by Disqus