Door het alom bekende Corona virus, kunnen we deze winter niet zo gemakkelijk warmere oorden gaan opzoeken, of op ski vakantie vertrekken. Met zen allen ontdekten we de leuke plekjes in België al in de zomermaanden, maar misschien is het een goed idee om tijdens de kerstvakantie de prachtige stad Oudenaarde te komen ontdekken!

Waarom Oudenaarde bezoeken?

Oudenaarde is een kleine, maar fijne stad, gelegen in het hart van de Vlaamse Ardennen. Leopold Hotel Oudenaarde ligt op 5 minuutjes wandelen van de Grote Markt en is dus de ideale uitvalsbasis voor een weekendje Vlaamse Ardennen. Het hotel beschikt over 6 studio’s die perfect zijn voor gezinnen. De studio’s hebben een tweepersoonsbed + een sofabed voor maximum 2 kinderen. Elke studio heeft ook een volledig uitgeruste keuken, waarin u een heerlijke maaltijd kunt bereiden (of opwarmen 😊).

Onze sales manager Fleur Myngheer deelt graag enkele tips met “must-do’s” voor wanneer je in Oudenaarde bent.

Centrum Ronde van Vlaanderen

Oudenaarde wordt automatisch door velen gelinkt aan de heroïsche wielerwedstrijd ‘Ronde van Vlaanderen’. Al jaren is Oudenaarde de aankomstplaats voor deze wielerklassieker. En of we daar trots op zijn! Op een steenworp van ons hotel ligt het befaamde “Centrum Ronde van Vlaanderen”. Het is een actief belevingscentrum waar wielerliefhebbers met verschillende interesses terecht kunnen. Hun missie is dan ook om mensen te informeren en te inspireren over de Ronde van Vlaanderen. Ze werkten verschillende arrangementen uit voor zowel de individuele bezoeker als voor groepen. Voor gezinnen met kinderen is er een speciaal gezinstarief en een kinderparcours ‘Ronde van Varken’ waarbij toekomstige flandriens zich kunnen uitleven. Verenigingen kunnen er een uitstap organiseren en ook bedrijven kunnen er een unieke ervaring beleven. Meer info kun je vinden op hun website.

Het MOU

In het MOU ontdek je via interactieve media en bijzondere historische stukken het verhaal van Oudenaarde & De Vlaamse Ardennen. Je reist er door de tijd, van de Middeleeuwen tot de dag van vandaag. Van Keizer Karel, met zijn buitenechtelijke dochter Margaretha tot Adriaan Brouwer met zijn beroemde biertaferelen. Bekende inwoners zoals de gewezen Belgische voetbalscheidsrechter Frank De Bleeckere leggen er uit wat hen fascineert in Oudenaarde. Het MOU is bovendien gelegen in een van de mooiste stadhuizen van België. Het museum ligt in de 14e-eeuwse Lakenhalle – symbool voor het roemrijke textielverleden van Oudenaarde. In de bovenlakenhalle kunt u ook de 15 originele Oudenaardse wandtapijten bewonderen. Vanaf 15 december 2020 opent het MOU weer zijn deuren – zeker een bezoekje waard! Ontdek alvast meer op hun website.

Wandelen & Fietsen

De Vlaamse Ardennen, en Oudenaarde staan bekend voor hun fantastische wandel – en fietsnetwerk. U kunt er kilometerslange fietstochten maken maar ook fantastisch mooie wandelingen. Alle wandelroutes & fietsnetwerken zijn beschikbaar op de toeristische dienst van Oudenaarde. Komt u met het gezin tijdens de kerstvakantie, dan kan ik alvast de winterwandeling langs de “Donkvijver” aanraden! Deze wandeling is ideaal voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Tijdens de wandeling maak je kennis met de Chinese professor Wang en kun je hem helpen met allerlei taalopdrachtjes (want zijn Nederlands is niet zo goed). Ook natuur- en sportopdrachtjes behoren tot de wandeling. In totaal is de wandeling 2,4 kilometer.

Je kan de flyer ophalen bij de toeristische dienst. Op de flyer staat een kaartje met de wandelrichting. Startplaats: The Outsider. Bij alle opdrachtjes hoort een letter. Voeg de negen letters samen, en dan vind je een dier dat in de winter zijn/haar winterslaap houdt. Wanneer je de oplossing hebt gevonden, breng de flyer dan terug binnen bij de dienst Toerisme of email de oplossing naar [email protected] en wie weet win je wel een pakket met kinderboeken! Meer info vind je op de site van Oudenaarde.

Ontdek al onze arrangementen om jouw verblijf nog leuker te maken!

comments powered by Disqus