Wilt u de drukte aan de kust of de Ardennen vermijden? Zak dan af naar Oudenaarde. Het pittoreske stadje in het hart van de Vlaamse Ardennen, is voor velen enkel en alleen gekend als de stad waar de Ronde van Vlaanderen finisht. Graag geven wij jullie enkele leuke tips mee om tijdens jullie uitstap te doen in Oudenaarde en omstreken!

1. Centrum Ronde van Vlaanderen

Het Centrum Ronde van Vlaanderen is een actief en passief belevingscentrum waar iedereen terecht kan. De expo heeft als doel om mensen te informeren over de geschiedenis van Vlaanderens mooiste en deze ook te laten herbeleven. Bij Leopold Hotel Oudenaarde kunt u het “Flandrien Arrangement” boeken met gratis toegang tot het Centrum Ronde van Vlaanderen!

Voor de toekomstige Flandriens werd er nu ook een kinderparcours ‘Ronde van het varken’ ontwikkelt. Er zijn 3 verschillende rondes, voor de verschillende leeftijdscategorieën. Meer info kun je terugvinden op de website: www.crvv.be

Maar het Centrum Ronde van Vlaanderen heeft meer te bieden dan enkel de belevingsexpo. Zo vertrekken ook bewegwijzerde fietsroutes aan het Centrum Ronde van Vlaanderen. Er zijn 3 lussen, voor elk wat wils.

 • Blauw: 78 km
 • Geel: 103 km
 • Rood: 114 km
 • 2. Vespatrip in de Vlaamse Ardennen

  De Vlaamse Ardennen vormen een ideale uitvalsbasis voor een zalige, relaxerende Vespa trip. Refuge Trips begon in 2008 met het organiseren van scooter- en Vespa trips. Ondertussen heeft zowat iedereen al wel eens met deze tweewielers de streek verkend. Er worden uitgestippelde routes voorzien en je kunt boeken met of zonder een speciaal arrangement. Vooraf reserveren is wel nodig! Ontdek meer op hun website: www.refugetrips.be

  3. Ontdek de Kluisbos wandelroute

  Het Kluisbos is een wonderlijk mooi bos en ook ineens het grootste bos van de Vlaamse Ardennen. Je kunt met deze enkele wandeling meteen twee taalgebieden verkennen, volledig corona-proof. De wandelroute door het Kluisbos is 6,4 kilometer lang pure natuur. Ze omvat ook een vleugje kunst, dankzij de passage doorheen kunstenaarsdorp Kwaremont én een bezoekje aan de Liefdesbron. Wat je daar mag verwachten? Dat laten we helemaal over aan jouw verbeelding. Meer informatie kun je hier terugvinden: Maak een wandeling langs de wandelknooppunten in het Kluisbos (visitvlaamseardennen.be)

  4. Een Bubbeltocht met de 2CV

  De mythische ‘Deux Chevaux’ kwam door Pladutse3, recht in het decor van de Vlaamse Ardennen terecht. De leuke autootjes staan op je te wachten voor een avontuurlijke tocht in de streek. Een tochtje met de 2CV is ideaal voor een uitje met je bubbel van 4. Met het open dak en opengeklapte vensters optimaal geventileerd en coronaproof! Een van de road books werd ook aangepast en daardoor kunnen de jongsten op de kinderroute zelf ook eens in de rol van co-piloot kruipen. Op de website kunt u alle informatie terugvinden: www.2cv-co.be/nl

  Bij Leopold Hotel Oudenaarde kunt u na het goed gevulde programma heerlijk uitrusten in een van onze moderne en comfortabele kamers. Wij verzorgen nog altijd een uitgebreid ontbijt, maar uiteraard corona-proof op de kamer. Ook ’s avonds kunt u van een lekkere maaltijd op de kamer genieten.

  Aarzel niet, en boek nu een weekendje Oudenaarde!

  comments powered by Disqus