De herfst is volop bezig en niets is leuker dan een stevige wandeling om daarna op te warmen met een lekkere kop chocolademelk of koffie. In Vlaanderen zijn veel mooie plaatsen voor een herfstwandeling maar de Vlaamse Ardennen is toch wel de ultieme plaats. Denk maar aan het prachtige heuvellandschap dat je het gevoel geeft dat je in de Belgische Ardennen bent, alleen hoef je er geen Frans voor te kunnen. 😉

Vlakbij Oudenaarde vind je verschillende wandelroutes die tijdens de herfstperiode prachtige taferelen opleveren. Hieronder kan je 3 verschillende soorten routes vinden zodat er voor ieder wat wils is.

Een prachtig stukje natuur voor avontuurlijke wandelaars

Deze eerste route van 9 km komt uit de magazine STAPAF â€˜puur natuur’ en start in Welden, een deelgemeente van Oudenaarde. Je neemt best je auto vanuit het Leopold Hotel Oudenaarde naar Welden Dorp. Van Welden Dorp stap je richting de Rijtmeersen, een natuurgebied van meer dan 70 hectare. Je kan kiezen om van daaruit door te stappen naar Nederename of richting bos t’Ename met een prachtig panorama over de Scheldevallei.

Deze route wordt ook wel de mooiste van alle Scheldemeersen rond Oudenaarde genoemd.

Een route door de stad van Adriaen Brouwer

Mensen die liever de stad Oudenaarde zelf ontdekken komen aan hun trekken via deze stadsroute van 3,5 km . Je vertrekt van aan het stadhuis en ontdekt het verleden van Adriaen Brouwer langs historische locaties. Je kan de wandeltocht starten of eindigen met een bezoek aan de tentoonstelling van kunstenaar Adriaan Brouwer. Deze tentoonstelling is te bewonderen in het MOU Museum op de markt.

Wil je zeker zijn dat je de 3 belangrijkste bezienswaardigheden in Oudenaarde ziet? Lees onze blog met historische bezienswaardigheden in Oudenaarde.

De heuvels verkennen nabij de stad

Deze route is met zijn 12,5 km de langste van de drie wandelingen. Deze route start net buiten de stad om daar onmiddellijk de prachtige heuvels te ontdekken. Op slechts 3 km van Leopold Hotel Oudenaarde start de route langs de Maarkebeek en loopt zo langs deelgemeentes Volkegem en Edelare. Deze route is voor personen die houden van een stevige wandeling tussen de heuvels van de Vlaamse Ardennen.

Moe maar voldaan na 1 van deze prachtige routes? Geniet van een lekkere (We Proudly Serve Starbucks) koffie of thee met lekkernijen in Leopold Hotel Oudenaarde om daarna heerlijk te overnachten in 1 van onze kamers.

Kom je met vrienden of familie? Ontdek onze verschillende kamertypes.

comments powered by Disqus