Waarom is Leopold Hotel Oudenaarde een milieuvriendelijk hotel?

Duurzaamheid en klimaatverandering zijn vandaag de dag twee belangrijke uitdagingen. Deze aspecten zijn voor Leopold Hotel Oudenaarde heel belangrijk. Met trots kunnen we je meedelen dat we ons Green Hotel Certificaat van Green Key Global hebben behaald. Met deze erkenning blijven we proberen om milieuvriendelijk werken. In deze blog vertellen we je graag welke belangrijke veranderingen we hebben doorgevoerd om zo een steentje bij te dragen aan het milieu.

Wat is het Green Key Eco-Rating Programma?

De Green Key is een kwaliteitslabel die zich focust op het milieu en duurzaam ondernemen binnen de toeristische sector. De criteria van de Green Key worden regelmatig getest om er zeker van te zijn dat de hoge normen worden nageleefd. In Leopold Hotel Oudenaarde zijn we dan ook trots op onze prestatie en streven we ernaar om elk jaar het Green Key Label te vernieuwen. We willen onze gasten natuurlijk ook informeren over hoe ze zelf ook een steentje kunnen bijdragen aan het milieu door verantwoord te kiezen voor een locatie.

Hoe kunnen onze gasten helpen?

We moedigen onze gasten aan om niet elke dag hun kamer te laten schoonmaken als ze meer dan één nacht blijven. Het dagelijks schoonmaken van de kamer is milieuvervuilend, het gebruik van duizenden liters water en een enorme hoeveelheid chemicaliën. Als slechts 15% van de hotelgasten ervoor kiest om hun kamer niet elke dag te laten schoonmaken gedurende een verblijf van twee of meer nachten, zou dit leiden tot een aanzienlijke vermindering van het water, de chemicaliën en de energie die worden gebruikt voor het schoonmaken.

We moedigen gasten aan om handdoeken zo vaak mogelijk te hergebruiken als thuis. Als gast ben je ook verantwoordelijk voor het sorteren van afval. We stimuleren gasten om zich bewust te zijn van de energie die ze in het hotel verbruiken, het licht uit te doen en apparaten uit te schakelen als ze niet in gebruik zijn. We willen onze gasten leren hoe ze duurzaam kunnen reizen, zodat ze deze tips kunnen toepassen tijdens hun verdere verblijf bij ons.

Hoe kunnen we helpen?

Het eten en drinken dat in het restaurant wordt geserveerd, wordt zoveel mogelijk lokaal aangekocht. We kiezen ervoor om samen te werken met lokale leveranciers om zo de lokale economie te bevorderen. Onze ecologische voetafdruk wordt ook verkleind door lokaal aan te kopen. Ons heerlijk ontbijtbuffet heeft dan ook een groot aanbod aan verse en lokale producten.

Om papier en inkt te besparen en afval te verminderen, hebben we de papieren versie van ‘Do not Disturb’ en ‘fresh Towels’ in harde plastic laten maken, zodat deze niet constant vervangen en weggegooid moet worden.

Plastic is in ons leven niet meer weg te denken, we gebruiken het voor alles. Dit zorgt voor grote problemen voor het milieu. Om dit probleem aan te pakken hebben we de plastic bekertjes in de badkamers vervangen door herbruikbare bekers.

Ons housekeeping-team doet zijn uiterste best om milieubewust om te gaan met de schoonmaakmiddelen. Recent hebben we ervoor gekozen om alleen nog met ecologische schoonmaakmiddelen te werken. Dat betekent dat er minder chemicaliën in onze watervoorziening terechtkomen.

Bestellingen worden altijd in bulk aangekocht. We proberen te voorkomen dat er veel kleine bestellingen worden gedaan. We kiezen ervoor om grote bestellingen te plaatsen, hierdoor zijn er minder leveringen nodig en wordt het transport verminderd.

Leopold Hotel Oudenaarde streeft ernaar om de Green Key eco-rating als milieuvriendelijk hotel te behouden. Misschien heb je zelf ook ideeën over hoe we onze impact op het milieu kunnen verminderen, deel deze dan gerust met ons. Vergeet niet om via onze officiële website te boeken, hier vind je namelijk onze best beschikbare tarieven.

comments powered by Disqus