Ooit al eens een mountainbike tocht gedaan in de Vlaamse Ardennen? Deze heuvels hebben alles in huis voor een uitdagende maar plezierige rit, met bossen, ruw terrein en steile heuvels waardoor het een favoriet is bij mountainbikers in heel Europa. Er zijn meer dan 100 verschillende routes om uit te kiezen met moeilijke beklimmingen en rotsachtige afdalingen, in dit in verschillende moeilijkheidsgraden. Mountainbiken is hier populair en Leopold Hotel Oudenaarde biedt de perfecte accommodatie voor mountainbikers, waar je ook vandaan komt. Hier zijn enkele van onze favoriete mountainbikeroutes in Oudenaarde en Vlaanderen.

Flandrien Circuit

Wist je dat deze zeer speciale route in Vlaanderen geselecteerd werd als het parcours voor de 100e UCI-wereldkampioenschappen op de weg in 2021? Met een lengte van slechts 65 km lijkt het misschien niet extreem uitdagend voor een professionele wielrenner, maar er zijn verschillende steile beklimmingen en afdalingen. Daag jezelf uit met hellingen als de Moskesstraat in Terlanen, de Smeysberg in Huldenberg, de Bekestraat in Eizer en de S-bocht in Overijse. Het is een pittig parcours en je zult blij zijn als je onderweg kunt stoppen bij een van de fietscafés.

Ronde Van Vlaanderen – Blauwe Lus

De blauwe lus is de kortste van de drie uitgestippelde routes van het Centrum Ronde Van Vlaanderen, maar dat betekent zeker niet dat hij daarom gemakkelijk is. Bereid je voor op een zware fietsdag rond de Oude Kwaremont, Paterberg en Koppenberg. En als u de goeie benen hebt, kunt u doorfietsen naar de Taaienberg, Kruisberg en Hotondberg voordat u terugkeert naar Leopold Hotel Oudenaarde om uit te rusten en op adem te komen. U kunt genieten van het prachtige Vlaamse landschap met zijn glooiende velden, beboste heuvels en kasseiwegen. Het is een dankbare route en we garanderen je dat je de vlakke wegen in de toekomst veel meer zult waarderen!

Ronde Van Vlaanderen – Gele Lus

De gele lus is de gulden middenweg voor ervaren fietsers die op zoek zijn naar een uitdaging. De grootste uitdaging van de 102 km lange route zijn de kasseienwegen die veelal bergopwaarts lopen. Je wordt uitgedaagd door wegen als de Huispontweg, Doorn, de beroemde Paddestraat en Kerkgate. Maar de kasseien zijn niet de enige uitdaging. Je hebt stalen benen nodig om over heuvels als de Wolvenberg en de Nokereberg te komen. Start deze route bij het Centrum Ronde van Vlaanderen, waar alle drie de routes beginnen en eindigen. De gele lus brengt je op plekken in de Vlaamse Ardennen waar je anders nooit zou komen. Alleen al daarom is het de trip waard.

Ronde Van Vlaanderen – Rode Lus

Voor een langere en heel mooie route kunt u de rode lus in Oudenaarde proberen. Deze route is 116 km lang en brengt je door de prachtige Vlaamse Ardennen helemaal naar Geraardsbergen. Het is echter geen makkie. De route bestaat grotendeels uit kasseienwegen en je krijgt te maken met steile beklimmingen zoals de Foreest, de Berendries, de Bosberg en de Eikenberg. De route heeft een indrukwekkende klim van 1600 meter en vergt een ervaren fietser met een goede conditie. Leopold Hotel Oudenaarde is een ideale uitvalsbasis om je voor te bereiden of bij te komen van deze epische fietstocht.

Eddy Merckx Route

Elke wielerliefhebber zal zeker de legendarische Eddy Merckx, de 'Kannibaal', kennen. Op 17 september 1977 won Eddy in Ruien (Kluisbergen) de laatste van zijn 525 wedstrijden en daarna werd deze route officieus naar hem vernoemd. Het circuit is een rondje door Vlaanderen met beklimmingen van de Oude Kwaremont, Paterberg, Kluisberg en Hotondberg en spannende afdalingen zoals de Rampe. Je geniet van de prachtige natuur, het Kluisbos met zijn recreatiecentrum en de landelijke rust in Zulzeke. Met zijn 56 km wordt hij vaak gereden als toeristische route of als opwarmertje voor de profs voor ze aan het zware werk in de Vlaamse Ardennen beginnen.

Leopold Hotel Oudenaarde biedt singles, koppels en groepen een perfecte uitvalsbasis om de Vlaamse Ardennen en Oudenaarde op twee wielen te verkennen. Onze comfortabele, ruime kamers zijn ideaal om u voor te bereiden op een lange dag fietsen of om bij te komen na een zware tocht. Geniet van een heerlijke, versbereide maaltijd in ons restaurant of van een welverdiend slaapmutsje in de bar. Boek uw verblijf in Leopold Hotel Oudenaarde door contact op te nemen met ons vriendelijke team of via onze website.

comments powered by Disqus