Tijdens het weekend van 6 en 7 april was het weer feest in Oudenaarde. Niemand kon er rond, op de nummerplaten van de vele caravans vond je alle kleuren van de regenboog, er is geen twijfel mogelijk… het was de start van De Ronde van Vlaanderen!

Leopold Hotel Oudenaarde helemaal in sfeer

De jaarlijkse drukte vulde de stad opnieuw en ook wij waren in de wielersfeer. De Fietsgroepen in het hotel maakten het weekend compleet. De Bar del Mundo werd omgetoverd tot Buffet del Mundo en ons nieuw ontbijt kreeg onmiddellijk zijn vuurdoop. De wielertoeristen kwamen niets te kort en waren helemaal voorbereid om de Ronde, al dan niet met pit-stops, zelf te trotseren! Talloze nationaliteiten vulden het hotel, maar iedereen sprak dezelfde taal, dat van het stalen ros. Ze waren allemaal even enthousiast, vrolijk en opgewekt! Elke nationaliteit kwam met zijn eigen favoriet, maar niemand kon tippen aan de prestatie van Alberto Bettiol. Hij nam de eerste prijs en een onschatbare hoeveelheid voldoening mee naar huis. Bij de vrouwen was dit Marta Bastianelli. Ook zij verdient een dikke pluim, of zal ik zeggen, een fles champagne! De Italianen waren in hun nopjes. Moe maar voldaan trokken alle renners terug naar huis.

Rij zelf de Ronde

De Ronde zit erop. Maar niet getreurd, de Koppenberg en de Paterberg lopen niet weg. Trotseer de befaamde hellingen zelf en rust lekker uit in het hotel. Wil jij op eigen tempo de route fietsen van de Ronde Van Vlaanderen? Verblijf in Leopold Hotel Oudenaarde om daarna heerlijk te ontspannen en ontdek onze arrangementen!

comments powered by Disqus