Enkele dagen in Oudenaarde verblijven en toch eens een (halve) daguitstap naar een grotere stad maken? Kom bij ons in de rust van een kleinere stad logeren, maar ontdek toch Gent, Brugge of Antwerpen, die op maximum een uurtje van ons verwijderd liggen.

Gent

Op slechts een halfuur met de wagen of met de trein staan jullie in Gent. Gent, hoofdstad van Oost-Vlaanderen, die gekend staat om z’n historische binnenstad met onder andere het Gravensteen en ‘de drie torens’. Niets zaliger dan om op een zonnige dag een terrasje te doen op de Graslei of de Korenlei. En uiteraard kan een verfrissende Gentse Strop of een ‘neuzeke’ als tussendoortje niet ontbreken.

Antwerpen

Wanneer we meer noordelijk trekken, komen we op een uurtje rijden in Antwerpen terecht. Met de pannenkoekenboot door de wereldberoemde haven varen of een bezoekje bij de dieren in de Zoo? Deze stad leent zich perfect om een familie-uitstap naartoe te plannen. Enkele andere voorstellen om de dag in Antwerpen door te brengen: shoppen op de Meir, cultuur opsnuiven in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal of gewoon even genieten van een hapje en een drankje op de Markt of de Groenplaats.

Brugge

Wanneer jullie de wagen nemen richting de kust, passeren jullie Brugge. Brugge is de perfecte stad om de toerist uit te hangen. Met een bootje varen op de idyllische Brugse reien, kuieren door de gezellige historische straatjes of frietjes eten aan het Belfort op de Grote Markt, het zijn slechts enkele suggesties om deze stad te verkennen. Na een van deze tripjes keren jullie dan terug naar het hotel in Oudenaarde, waar de drukte van een grootstad vervangen wordt door een levendige, maar toch zeer rustige Oost-Vlaamse stad. Hoog tijd dus om een lente-weekendje te beginnen organiseren?!

comments powered by Disqus