Helaas kunnen we tijdens de wintermaanden in Oudenaarde geen goed weer garanderen, maar we kunnen beloven dat de stad het hele jaar door net zo mooi en levendig zal zijn. Als je dit jaar op zoek bent naar evenementen en winteractiviteiten in Oudenaarde, hoef je niet verder te zoeken. Wij hebben een handige gids samengesteld om de magische sfeer op te snuiven in de stad. Als je op zoek bent naar uitstekende accommodatie, op een ideale, verblijf dan in het Leopold Hotel Oudenaarde deze winter.

1. Kerstmarkt

We weten allemaal dat Kerstmis het hoogtepunt is van elke winter en in Oudenaarde vieren we graag met een prachtige kerstmarkt om ons in de feeststemming te brengen. Gelegen in het centrum voor het prachtig verlichte stadhuis, vind je veel kraampjes met allerlei cadeau-ideeën, handgemaakte en zelfgemaakte ambachten en natuurlijk heerlijk eten en drinken om de avond goed door te komen. Het is een geweldig dagje uit voor het hele gezin en een plek om gekoesterde kerstherinneringen te creëren. Het is ook de ultieme locatie voor kerstshopping in Oudenaarde.

2. Shoppen in Oudenaarde

Als je het ideale geschenk niet kunt vinden op de kerstmarkt, dan heb je genoeg keuze tussen de fantastische winkels in Oudenaarde. Nederstraat en Hoogstraat zijn de twee hoofdstraten die naar het marktplein leiden en elke donderdagochtend is er een markt vol verse producten, vis, gevogelte, vlees, kazen, planten, kleding en andere goederen. In deze straten vind je boetiekjes, waar veel topontwerpers hun nieuwste collecties tentoonstellen. Retailtherapie is niet alleen goed voor jee ziel, het houdt je ook warm en droog! ;-)

3. Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen 

Als je een excuus nodig hebt om uit de kou te komen en meer te weten wilt komen over Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen, moet je een bezoek brengen aan de MOU. Het MOU brengt onze geschiedenis tot leven door middel van interactieve media en fascinerende historische stukken, daterend van de Middeleeuwen tot de meer recente geschiedenis. Je leert er over keizers, uitvinders en andere Vlaamse edelen en wat ze aan onze rijke geschiedenis hebben bijgebracht. Je kan ook de 15 authentieke wandtapijten in de Hoge Lakenhalle bewonderen en als het interieur geen indruk op jou maakt, zal het prachtige stadhuis waarin het zich bevindt je wel bekoren.

4. Bezoek een Lokale Brouwerij

Als er één ding is waar België bekend om staat, naast onze overheerlijke chocolade, dan is het wel ons bier. De winter is het perfecte moment om een van de vele brouwerijen in de omgeving te bezoeken en het zelf te proeven. Dit is altijd al een stad geweest met een rijke brouwerstraditie en één van onze favorieten is Brouwerij Liefmans, op slechts 20 minuten lopen van Leopold Hotel Oudenaarde. De passie voor bier is terug te vinden in elk glas dat ze produceren. Hier kan je de geschiedenis van hun bier ontdekken, lessen volgen over de Belgische manier van schenken en proeven van het heerlijke bier.

Als je op zoek bent naar een perfecte plek om te overwinteren en om te winkelen in Oudenaarde, om de vele brouwerijen en musea te verkennen of gewoon om te genieten van de kerstsfeer, dan is Leopold Hotel Oudenaarde een fantastische plek voor jou. Leopold Hotel Oudenaarde is het grootste boetiekhotel in de Vlaamse Ardennen, gelegen aan de Schelde in de nieuwe, trendy wijk De Ham. Zorg ervoor dat je rechtstreeks boekt via onze officiële website of door contact op te nemen met onze vriendelijke receptionisten om er zeker van te zijn dat je de beste prijs-kwaliteit krijgt voor jouw winterverblijf in Oudenaarde.

Een magische cadeaubon

Pssst, op zoek naar een last minute kerstcadeau? Verras uw dierbaren met een waardebon voor een magisch verblijf in Leopold Hotel Oudenaarde. Je kan een waardebon bestellen vanaf € 25 en deze waardebon kan gebruikt worden voor alle goederen en diensten in het hotel, inclusief overnachtingen, het ontbijtbuffet of de Bar del Mundo.

Prettige feestdagen!

comments powered by Disqus