De Vlaamse Ardennen en wielrennen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden dankzij de legendarische Ronde van Vlaanderen. Wie denkt aan wielrennen en aan de Ronde van Vlaanderen denkt ook meteen aan ‘De Leeuw van Vlaanderen’: Johan Museeuw, voormalig Belgisch beroepsrenner van 1988 tot 2004.

Johan Museeuw werd geboren in 1965 en haalde tijdens zijn wielercarrière maar liefst 115 zeges waaronder een aantal grote klassiekers. Zo won hij driemaal de Ronde van Vlaanderen, haalde hij 2 ritzeges in de Tour de France en won hij ook driemaal de ‘hel van het Noorden’ Parijs-Roubaix. Na zijn professionele carrière in de wielersport kon Museeuw nog geen vaarwel zeggen aan het wielrennen en richtte hij de Johan Museeuw Cycling Experience op.

Wil je graag de Vlaamse heuvels trotseren op een unieke wijze? Dan is de Johan Museeuw Cycling Experience helemaal iets voor jou. Onder begeleiding van Museeuw bedwing je de hellingen van de Vlaamse Ardennen. Dit kan zowel onder individuele begeleiding als in groep. Meer informatie kan je terugvinden op de website van de Johan Museeuw Cycling Experience.

Overnachten en dineren na een lange fietstocht kan je in Leopold Hotel Oudenaarde – ontdek hier al onze arrangementen.